180616 AGS FlyerKermis2018 350V

Lees meer...

Burgemeester Peter de Baat opent zijn eerste Beekse kermis

Burgemeester Peter de Baat opent zijn eerste Beekse kermis

170828 SvM BeekseKermis 700Burgemeester Peter de Baat opende voor het eerst de Beeks-Loerbeekse kermis. Foto Ben Boers

BEEK/LOERBEEK – Burgemeester Peter de Baat opende zondag 27 augustus voor het eerst de Beeks-Loerbeekse kermis. De burgemeester en zijn vrouw werden samen met diaken Gerard Hendriksen en pastoraal werker Guus van der Ploeg bij de pastorie van de Martinuskerk door het bestuur van het St. Jansgilde opgehaald.

Gezeten in een open koets trok het gezelschap met de bonte optocht van schutters, muziekvereniging Volharding en dansvereniging Let’s Dance door de straten van Beek en Loerbeek.

In zijn openingstoespraak memoreerde de burgemeester hoe bijzonder het voor hen was geweest om voor de eerste maal in de optocht door de beide dorpen te hebben meegetrokken. Wat hem daarbij vooral opviel was het enthousiasme van de mensen in de straten en de schoonheid van het Montferlandse landschap. Een bijzonder woord van welkom richtte hij aan erelid de heer Heijnst, die als 99-jarige nog steeds actief de kermis meeviert.

De aanwezigen mochten na de officiële opening genieten van de vendelhulde, die door de vendeliers werd gebracht aan alle aanwezigen en in het bijzonder aan het schutterskoningspaar Tomassen.’s Avonds werd de kermis tot in de kleine uurtjes gevierd. Vandaag volgden de schietwedstrijden, waarbij wordt gestreden om het kermiskoningsschap 2017.

Stem van Montferland.nl d.d. 28-08-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by PCextreme