Rabo Clubkas campagne.

180828 RaboClubCampagne 0 350

Lees meer...

Lampionnenoptocht en feest voor Sint-Maarten

Lampionnenoptocht en feest voor Sint-Maarten

171031 MOJ Lampionnenoptocht 700Op zaterdag 11 november zullen de kinderen uit Didam, Loil en Nieuw-Dijk weer met de mooiste lampions meelopen in een optocht ter ere van Sint Martinus. (foto: PR)

Martinus was in dienst van het Romeinse leger. Hij had het geschopt tot officier in het leger en was onderweg met zijn patrouille naar zijn garnizoen. Aan de rand van de weg, dicht bij de stad, zag hij daar een bedelaar die het erg koud had. Zonder er verder bij na te denken pakte hij zijn zwaard en doorkliefde zijn mantel en gaf het kledingstuk aan de bedelaar om zich te kunnen warmen.

DIDAM - Dit is een onderdeel van het St. Martinusverhaal dat op zaterdag 11 november in de Martinus/Mariakerk in Didam door de pastoraal medewerker Guus zal worden voorgelezen. Schutterij St. Martinus uit Greffelkamp is op dat moment samen met de kinderen uit de kern Didam, Loil en Nieuw Dijk tezamen in de kerk om de geboortedag van Sint Maarten te vieren. Een woordviering die de schutterij al jaren houdt voor de jeugd. Volwassenen, die nu al jaren lid zijn van de schutterij in welke functie dan ook, zijn hun eerste schreden begonnen aan de hand van hun vader of moeder met een lampion in de hand. Daarvoor hebben de kinderen al een tocht achter de rug vanuit Greffelkamp naar Didam. Bij de lagere school De Toorts aan de Marsweg worden ze ontvangen door die school met dans en muziek. Aan het eind van de woordviering is er nog een kleine plechtigheid waar de makers van de drie mooiste lampionnen een prijsje ontvangen. Daarna gaan ze weer in optocht terug naar het clubgebouw waar de kinderen een voorstelling voorgeschoteld krijgen van poppenkastspeler Willie. Voor de kinderen is er limonade en voor de ouders koffie met cake. Als de poppenkast is afgelopen en de kinderen weer naar huis gaan krijgen ze bij het verlaten een verrassing.

Om half negen ‘s avonds is er de feestavond voor de leden van de schutterij waar onder leiding van dj Wilco en Bennie de beentjes van de vloer kunnen. Deze avond zal ook gebruikt worden om de jubilarissen te huldigen en zal er een verloting zijn.

Montferland Journaal d.d. 31-10-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by PCextreme